Ton Balıklı Makarna

Makarna pişirmeyi ve yemeyi çok severim. “Eğlenceli yiyecek” tanımıma girenlerdendir. Pişirirken yormaz. Bir yanda makarnanız haşlanırken diğer yanda sosunu hazırlarsınız. Göz açıp kapayıncaya kadar pişiverir. Şimdi anlatacağım gözde tariflerimden ton balıklı makarnayı, kornişon ve biber turşusuyla yemenizi öneririm. Hadi hep beraber kollarımızı sıvayalım!

Malzemeler:

350 gr makarna (bir paket makarnanın 2/3’ü),
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 orta boy soğan,
2 yeşil biber,
2 diş sarımsak,
1/2 su bardağı rendelenmiş domates (hazır olarak şişelerde bulabilirsiniz),
7-8 adet kiraz domates,
2 küçük kutu konserve ton balığı (160 gr),
5-6 dal dereotu,
2 çorba kaşığı soya sosu,
Karabiber ve tuz

Yapılışı:
Bu tarifi deniz kabuğu (gnocchetti) şeklindekimakarnayla hazırladığınızda hoş bir görünüm alır. 2,5 litre kaynar suya (12 su bardağı kadar), makarnalarınızı atın. Paketin üzerinde önerilen sürede pişirin. Dişe gelen, aldante* makarna sevdiğimden, kimi zaman ocaktan erken aldığım oluyor. Siz ağız tadınıza göre süreyi ayarlayabilirsiniz.
Makarnanız haşlanırken ocağınızın diğer tarafına büyük ve yapışmaz bir tava alın. Zeytinyağını kızdırın. Soğanları yarım ay, yeşil biberleri halka halka doğrayın. Tavaya ilk girecekler bu sebzeler. 1 dakika karıştırın ve küçük parçalara kestiğiniz sarımsakları ekleyin. Sebzeler hafifçe yumuşadığında domates rendesini ilave edin.
Tarife kiraz domates ekledim. Çünkü ikiye ayrılmış hafif diri domatesler, makarna içinde eğlenceli bir görüntü veriyor. Bunu yapmak için domateslerinizi tas içindeki kaynar suya atın. 3-5 dakika sonra dışarı çıkardığınızda kabukları kolayca soyuluyor. Onları ikiye ayırıp ocaktaki sosa ekleyin.
Bundan sonra sos hazırlığı oldukça hızlanıyor. Makarna suyundan 7-8 çorba kaşığı alıp sosunuza ekleyin. Ton balığı konservelerini açıp varsa yağlarını dökün ve balıkları sosa katın, karıştırın. Karabiber ve soya sosunu ekleyin. Tadına bakın, gerekiyorsa tuz dökün. Son olarak da kıyılmış dereotu ile tamamlayın.
Sosu hazırlarken makarnanız da haşlanmış olacak. Süzdüğünüz (asla ama asla suyun altında yıkamadığınız) makarnalarınızı sosun bulunduğu tavaya alıp karıştırın.
4 kişil ton balıklı makarnanız hazır. İyi eğlenceler🙂

*Aldante nedir? Normalden daha az pişirme yöntemidir
This entry was posted in Balıklar, Makarnalar ve Pilavlar, Ton Balıklı Makarna, Ton Balığı. Bookmark the permalink.

7 Responses to Ton Balıklı Makarna

  1. Aylin Hanım, aramıza hoş geldiniz🙂 Makarnayı ben de aldente pişiririm, ton balıklı sos da çok yakışır.. Ellerinize sağlık, afiyet olsun..

  2. Kendimce says:

    Aylin Hanımcım aramıza hoşgeldiniz bu öyle birşey ki insanın kanına işliyor.İnanılmaz dostlar ediniyor.Bunu size anlatmama gerek yok zaten olayın tam da ortasındasınız.Blog sahiplerinin çoğunu tanımakla zaten olaya galip başlıyorsunuz.Bundan sonra sizin tariflerinizi de sabırsızlıkla bekliyor olacağım.Tekrar hayırlı olsun sevgiler

  3. Syhn says:

    iştahım kabardı kalkıp alış vereşi gideyimde bende yapayım🙂

  4. Limonlu Kek says:

    Aman efendim, kuzinede kızarmış ekmek kokuları sarmış tüm mutfağı, ben de bir fincan kahve alıp geliyorum hemen :)Çok güzel bir blog olacağı adından belliydi zaten, hoşgeldin, sefalar getirdin blog dünyasına, sevgiler….

  5. Joey Potter says:

    Makarna en sevdiğim şeydir. O kadar güzel görünüyor ki. Ellerinize sağlık.

  6. Balık etiyle makarnayı hep yakıştırmışımdır; çok iyi bir lezzet çıkıyor. Sizin bu tarifin resimlerini görünce gece gece yapasım geldi🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s