Kaya Kurabiyesi

Malzemeler:

2 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
250 gr margarin veya tereyağ,
100 gr damla çikolata veya kuru üzüm,
100 gr ceviz,
Aldığı kadar un,
1 paket hamur kabartma tozu

Yapılışı:
Yumurtaları ve yağı, kurabiyeleri hazırlamaya başlamadan bir süre önce buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. Daha sonra yumurta ve şekeri derin bir kapta beyazlaşıncaya kadar çırpma teli ile karıştırın. Margarini de ekleyip homojen bir karışım haline gelmesini sağlayın. Bıçakla küçük parçalara ayırdığınız cevizi ve damla çikolataları ekleyip yoğurun. Hamura, un ve kabartma tozunu ekleyin. Hamur elinize yapışmıyorsa kıvama gelmiştir.

Tepsinizi pişirme kağıdıyla kaplayın. Hamurunuzdan yumurta büyüklüğünde gelişi güzel parçalar koparıp aralıklarla tepsinize dizin. Önceden 180-175 derecede 10 dakika kadar ısıttığınız fırınınızda, üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.
This entry was posted in Güne Geldik, Kaya Kurabiyesi, Kurabiyeler, Kuru Üzüm. Bookmark the permalink.

2 Responses to Kaya Kurabiyesi

  1. zeynep says:

    bu kurabiyeleri çok yapardı annem bize küçükken ..bende yapmak istiyorum çok teşekkürler paylaşım için..

  2. Kendimce says:

    Aylin Hanım cım ellerinize sağlık çok hızlı bir giriş oldu hangisine bakacağımı şaşırdım ellerinize sağlık.İşkembe iyi gider bu havada değilmi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s