Ayşegül Aldinç’in Islak Keki

Tarifleri, onu verenin adıyla anma alışkanlığım annemden geliyor. Cemile Abla’nın kaya kurabiyesi, Yıldız Hanım Teyze’nin suda böreği, Arzu’nun yaş pastası… Bu tarifi de aynı alışkanlıkla adlandırdım. Ayşegül Aldinç bu tarifi, yıllar önce katıldığı bir televizyon programında vermişti. O zamanlar ıslak kek derdik brownilere🙂 Tarifin ölçüleri öyle uygun ki ilk kez yaptığınızda bile iyi sonuç alacaksınız. Ayşegül Aldinç’in kulakları çınlasın!

Malzemeler:

2 su bardağı şeker,
4 yumurta,
2,5 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 su bardağı erimiş margarin,
1 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı kakao,
Vanilya,
3/4 su bardağı ceviz
Süslemek için meyve ve dondurma

Yapılışı:
Kabarık bir kek elde etmek için malzemeleri oda sıcaklığına getirmenizi öneririm. Keki hazırlamaya, 1,5 su bardağı şekeri, erimiş margarini, kakaoyu ve vanilyayı, el mikseriyle karıştırarak başlayın. Yavaşça sütü de ekleyin. Karışımdan bir bardak ayırın.

Kalan malzemeye sırayla ve sürekli karıştırarak; yarım bardak şekeri, yumurtaları, elenmiş unu, kabartma tozunu ve bıçakla küçük parçalara kestiğiniz cevizleri ekleyin. Önceden 170 derecede ısıttığınız fırınınızda 35-40 dakika pişirin. Kekinizin üzeri, içi pişmeden kızardıysa telaş etmeyin. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayarak pişirmeye devam edebilirsiniz.

Fırından çıkardığınız sıcak kekinizin üzerinde kürdanla delikler açın ve kenara ayırdığınız karışımı eşit şekilde dökün. Baklava dilimi şeklinde keseceğiniz keki, dondurma ve meyveyle sunabilirsiniz.
Bu gece pişirdiğim keki, blogumu açar açmaz desteğini eksik etmeyen eşime ve iş arkadaşlarına gönderiyorum. Yarın afiyetle yemelerini umuyorum.
This entry was posted in Browni, Güne Geldik, Islak Kek, Kekler. Bookmark the permalink.

7 Responses to Ayşegül Aldinç’in Islak Keki

  1. Kendimce says:

    Aynen Aylin Hanımcım benim de tarif defterim sizin dediğiniz gibi tarif sahiplerinin adıyla dolu ellerinize sağlık

  2. Chris says:

    Bunu yarin ofiste yicez mi simdi :)))))

  3. KEVSER says:

    Aylin eline emeğine sağlık sabah kahvemin yanında da enfes oldu doğrusu..çalışmalarının devamını bekliyoruz:-))

  4. mercan says:

    Aylin Merhaba , ellerine sağlık brownin çok lezzetli olmuş …

  5. mutfakcini says:

    Ben de aynı şekilde,tarifi aldığım kişinin ismiyle yazarım defterime.Tarih de atarım.Hatıra olur hem..Bu tarifi de defterime ekleyip,kuzinede kızaran ekmek yazıcam :)Ellerinzie sağlık.Sevgiler..

  6. Ayşegül Aldinç'i çok severim nerelerde acaba ¿ Keke olan tutkumdan bahsetmeye gerek bile yok (: Kek harika olmuş..Islak kek,ya da yaş kek derdik sahi..Şimdi browni oldular..

    Ellerinize sağlık.

  7. Bir kez yaptım harika oldu şimdi anneme pişiriyorum.
    Teşekkürler!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s