Eda’dan Tuzlu Kek

Bugün Özge’den sonra yanımda beliren isim Eda oldu. Uzmanı olduğu tuzlu kek tarifini paylaşırken pek keyifliydi. Bu tarifi kaliteli malzemeler ile yapmalıymışız. Özellikle peynir, öyle börek peyniri türünden olmayacakmış. Sert ve kaliteli bir peynir kullanacakmışız.
Sözümüzde durduk, malzemeden kaçınmadık. Ancak bu tarif de fırın engeline takılanlardan. Üstü sizce de biraz fazla kızarmamış mı🙂

Malzemeler:
3 su bardağı tam buğday unu,
Yarım su bardağı zeytinyağı,
1,5 su bardağı süt,
1 su bardağı yoğurt,
1 yumurta,
1 paket kabartma tozu,
1 tutam tuz,
200 gram orta sertlikte beyaz peynir,
Yarım demet dereotu,
1 kahve fincanı siyah zeytin

Yapılışı:
Unu eleyin, kabartma tozunu ekleyerek karıştırma kabına koyun. Zeytinyağı, süt, yoğurt, yumurta ve tuz ile bir araya getirin. Mikserle orta devirde karıştırın. Eda der ki: peyniriniz tuzlu ise ayrıca tuz eklemeyiniz!

Başka bir kapta peyniri çatalla ezin. Daha önce yıkayıp suyunu iyice süzdüğünüz dereotunu bıçakla kıyarak peynire ekleyin. Arzu edenler, çekirdekleri çıkarılarak küçük parçalara bölünmüş zeytin de ekleyebilirler.

Peynir-dereotunu hamura ekleyin harmanlayın. Kare kalıbı yağlayıp karışımı yayın. Önceden ısıttığınız fırında 170 derecede 35-40 dk pişirin. Bizi afiyetle yiyeceğimiz bir lezzetle buluşturduğun için teşekkürler Eda’cım!

This entry was posted in Güne Geldik, Kekler, Tuzlu Kek. Bookmark the permalink.

One Response to Eda’dan Tuzlu Kek

  1. Kendimce says:

    ellerine sağlık canım bazen fırınların azizliğine uğrayabiliyor insan tadını bozmadıysa ben biraz çok pişmiş olarak daha çok severim

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s