Özge’den Reçelli Kurabiye

Bugün iki arkadaşımdan nefis lezzette tarifler aldım. Ancak iş uygulamaya gelince engelle karşılaştım. Yeni fırınım ve ben henüz iyi bir ikili olamadık. Özge’den aldığım reçelli kurabiyeyi yaptıktan sonra nasılsa hala gülümseyebiliyorum.

Özge reçelli kurabiyesinin tarifini, püf noktalarını vurgulaya vurgulaya anlattı. Bunca yıldır kurabiye yapmış insanım, tedirgin olduğumu itiraf etmeliyim :) Eşimden rica ettim, kurabiye yapım aşamalarını görüntüledi. Bakalım Özge’den “Olur!” alacak mıyım?

Malzemeler:
1 paket margarin,
2 yumurta,
4 çorba kaşığı pudra şekeri,
1 paket vanilya,
3 yemek kaşığı toz şeker,
Aldığı kadar un,
İstediğiniz bir reçel

Yapılışı:
Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın. Oda sıcaklığındaki margarini, 2 yumurtanın sarısını, pudra şekerini ve vanilyayı ellerinizle hamur haline getirin. Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin.

Özge’nin püf noktalarından ilki bu aşamaya ilişkin: Hamurun olduğunu anlamak için parmağınızı hamura daldırın, çıkardığınızda yapışmıyorsa kıvamı gelmiştir.

Özge’nin ikinci püf noktası, kurabiyenin şeklini vermeyle ilgili: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parmaklarınızı birleştirip avuç içinizde çukur oluşturup hamuru yuvarlayın. Elinizin şeklini bozmadan diğer elinizin küçük parmağı ile vida gibi çevirerek çukur açın.

Kurabiyeyi önce yumurta akına, sonra da toz şekere batırıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklarla dizin. Fırına yerleştirip ısıyı 200 derece olarak seçin. 15-20 dk kadar pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin.

Kurabiyelerin çukur bölümlerini reçelle doldurun. Özge bu kurabiyeye, ekşi tadıyla böğürtlen reçelinin yakıştığını söyledi. Ancak üzgünüm Özge’cim! Böğürtlen reçelimiz bitmiş, kurabiyelerimi frambuaz ile doldurdum. Tarifin için teşekkürler.

This entry was posted in Güne Geldik, Kurabiyeler, Reçelli Kurabiye. Bookmark the permalink.

3 Responses to Özge’den Reçelli Kurabiye

  1. TAZE NANE says:

    Çok güzel görünüyorlar.

  2. Bende de var böyle bişi ama ben o tarife yoğurt da kattım, üstüne de böğertlen reçeli koyuyorum. Ay bayılırım ben o tarife, canım çekti şimdi, tüh….
    ya kaldırın şu anahtar kelimeleri, sinir ediyo beni :(((

  3. ve 100. kişi benim hediye vercen mi bana? Vermiycen mi? o zaman geri aliyim izlememi. Ya da sen de bana gel helalleşelim :))))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s