Cevizli Yeşil Zeytin Ekşilemesi

Yeni yılı evlerinde karşılamayı tercih edenler arasındaydık. Bu kez eşimle birbirimize verdiğimiz sözü tuttuk ve abartmadan yedik. Fırında tavuğun yanında salata ve bir kaç çeşit meze hazırladım. Sizlerle bu mezelerden birinin tarifini paylaşacağım. Antakya yöresine ait cevizli yeşil zeytin ekşilemesi.

Malzemeler:
1 fincan ceviz,
1 su bardağı kırma yeşil zeytin,
1 yemek kaşığı nar ekşisi,
1/2 fincan zeytinyağı,
Yarım demet maydanoz,
Tuz

Yapılışı:
Kırma yeşil zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın ve kopararak ikiye bölün. Cevizleri bıçakla keserek iri parçalara ayırın. Maydanozu kıyıp tüm malzemeleri biraraya getirin. Üzerine zeytinyağı ve nar ekşisini ekleyip karıştırın. Zeytinlerin tuzu yeterli mi kontrol edin gerekiyorsa tuz ilave edin. Biz acıyı sevdiğimizden bir çay kaşığı kadar pul biber döktüm. İsterseniz ince ince doğradığınız bir taze soğan da ekleyebilirsiniz.

This entry was posted in Cevizli Yeşil Zeytin Ekşilemesi, Kırma Zeytin, Meze, Mezeler, Yeşil Zeytin. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s