Hamsi Buğulama

Balığın bolca bulunduğu bu aylarda her fırsatta yemek lazım. Buğulama hafif bir seçenek. Yanında bol limonlu yeşil salatayla kısa sürede sofranızı donatabilirsiniz. Eşim, balığı patatesle buluşturan bu tarifi paylaşmakla kalmadı, aynı zamanda pişirdi de. Eline sağlık.

Malzemeler:
1 kg hamsi,
3 orta boy patates,
3 orta boy soğan,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 limon,
1 yemek kaşığı domates rendesi,
1/2 su bardağı su,
3-4 yaprak defne,
3-4 dal maydanoz,
Tuz, karabiber, kırmızı biber

Yapılışı:
Hamsileri ayıklayın, başlarını da çıkarın. Buğulamayı çocuklar da yiyecekse kılçıklarını da çıkarmanız uygun olacaktır. Balıkları yıkadıktan sonra süzgece alın.

Orta büyüklükteki kuşana tencereye zeytinyağını dökün. Kabuklarını soyduğunuz patatesleri yarım cm’lik halkalara ayırın. Soğanları da aynı şekilde hazırlayın.Tencereye önce patatesleri, üzerine de soğanları dizin.

Onların üstüne de hamsileri istifleyin.

Limonun kabuğunu soyup dilimleyin, balıkların üzerine koyun. Defne ve maydanozları serpiştirin. Kasede suyu, domates rendesini, tuz ve karabiberi karıştırın. Malzemelerin üzerine dökün. Tencereyi alüminyum folyo ile kapatın. Folyo üzerinde kürdanla 2-3 delik açın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Suyunu çekene dek yaklaşık 35 dakika pişirin.

This entry was posted in Balık, Balıklar, Buğulama, Hamsi. Bookmark the permalink.

7 Responses to Hamsi Buğulama

  1. Sevil says:

    aylincim valla şanslısın kuzum eşin ne güzel yapıyor hazırlıyor pişiriyor oh ne güzel sevilde koştursun dursun aman git balık al gel temizle yap pişir servis et of of ben nerde yanlış yaptım :))
    eşine söyleyi verde bize gelin benim eşimede az biraz ders versin :))
    eşinin ellerine saglık sanada afiyet bal olsun löp löp et olsun hahaha :)))))))

  2. Tuğba says:

    Oy oy sabah olmasına rahmen canım çekti:))Eşinin ellerine sağlık bende bunu deneyeceğim bir balık canavarı olaraktan.:))öptüm.

  3. ceydabural says:

    ne güzel tarif olmuş tencerede hiç denememiştim fırında yapıyorum ben sonra birde fırına sinen kokuyu temizlemekle uğraşıyorum

  4. Şiir gibi olmuş🙂 Eşinin ellerine sağlık. Yiyene de afiyetler olsun.

  5. Yıldız says:

    Patetes ve balık bir arada hiç denemedim ..
    Mutlaka denemeliyim …
    Sizlere afiyet bal şeker olsun eşininde ellerine sağlık.
    Eeeee bu arada mutfak ne hale geldi :))

  6. Senin İçin says:

    Bende sadece balıkları dizip, üzerine nane , kekik,pul biber ile yapıyorum, domatesi balıkla hiç düşünemiyorum ama acaba nasıl olur ?

  7. Anonymous says:

    ay bu el kimin bayan desem büyük erkek desem hiç tüy yok,????????? bolca bu işareti hak etmiş

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s