Çin Usulü Tavuk

Bu tarifi, Çin Lokantalarında yediğim yemeklerden çağrışımla yapıyorum. Evdeki kimi sebzeleri kullandığım için her pişirdiğimde farlı olabiliyor. Ancak tavuk, soğan ve soya sosundan şaşmıyorum. Hafta içi evde yemeğiniz yok. Kısa sürede leziz bir çeşit hazırlamak istiyorsunuz, buyrun size Aylin’in Çin Usulü Tavuğu! En fazla 20 dakikada hazır!

Malzemeler (4 kişilk)
4 kemiksiz tavuk kalça,
1 kırmızı biber,
2 yeşil biber,
1 orta boy kuru soğan,
2 taze sarımsak (yoksa 4 diş sarımsak da olur),
1 paket soya filizi,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 orta boy domates,
3 yemek kaşığı soya sosu,
1 tatlı kaşığı köri,
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber,
1 yemek kaşığı acı biber sosu (acıyla arası iyi olmayanlar için önermiyorum tabii),
Tuz,
Bu tarifte kullanmadım, ancak evde varsa beyaz lahana ve havuç ekleyebilirsiniz.

Yapılışı:
Önce sebzeleri ve tavukları keserek ön hazırlık yapın. Tavukları uzun ve ince parçalara ayırın. Biberleri jülyen, yani parmağınız uzunluğunda ince ince kesin. Soğanı ikiye bölün, yarım ay şeklinde doğrayın. Taze sarımsaklar da parmak boyunda olsun. Soya filizlerini ise sadece yıkayın sularının süzülmesi için bir köşede bekletin. Artık yemeği pişirmeye başlayabiliriz.

Tavaya zeytinyağını koyup kızdırın. Tavuk parçalarını ekleyin. İki elinize de spatula alıp ara ara karıştırarak pişirin. Suyunu salıp hafifçe kızarmaya başladıklarında biberleri, soğanı ve sarımsakları ekleyin. 3-4 dakika ara ara karıştırarak pişirin. Sebzeleri çok pişmiş , kendi deyimimle “ölmüş” olarak sevmediğimden sebzeleri çok kısa süre pişiririm. Siz süreyi kendi damak tadınıza göre ayarlayın.

Domatesin kabuğunu soyun 4-6 parçaya ayırın. Küçük küçük doğramanız gerekmiyor. Yemeğe ekleyeceğiniz son sebzeler soya filizleri ve domates.  Köriyi, soya sosunu, karabiberi ve acı sosu bu aşamada ekleyin ve karıştırın. Sosa sosu tuz içerdiğinden ayrıca tuz eklemek gerekmeyebilir, kontrollü hareket etmenizi öneririm.

Yemeği 2-3 dakika daha pişirdikten sonra servis tabaklarına alın. Yanında yumurtalı ve taze soğanlı noodle yiyebilirsiniz. Bu tarifi başka bir gün vereceğim. Çünkü 4 kişilik olan bu yemeği iki kişi doya doya yedik. Eh daha ne yiyelim!

This entry was posted in Çin Usulü Tavuk, Et Yemekleri, Soya Filizi, Soya Sosu, Tavuk. Bookmark the permalink.

4 Responses to Çin Usulü Tavuk

  1. ceydabural says:

    off şahane görünüyo
    karnım aç ben akşam yemeğimi yemeğe gidiyorum🙂

  2. karabidikim says:

    leziz ve çok vitaminli duruyor ellerine sağlık arkadaşım.

  3. Çok severim tavuk yemeklerini heleki soslu olursa bayılırım buda güzel görünüyor canım eline sağlık

  4. Mimosa Café says:

    hmm bu tam benlik🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s