Tahin Pekmezli Krep

Bu tatlıyı yıllar önce Çamlıca Köşkü’nde yemiştim. Çok beğendim, kendim de yapayım dedim ama nerdeeee!Kısmet bugün yapıp blogumda sizlerle paylaşmakmış. Tahin ve pekmezi ebru desenleri vererek süsleyebilirsiniz. Ben beceremedim, kısmet diğer yapışıma!

Malzemeler (4 kişilik):
1 yumurta,
1 su bardağı un,
1 su bardağı süt,
1 çay kaşığı toz şeker,
1 çimdik tuz,
1 paket vanilya,
1 yemek kaşığı sıvıyağ,
4 tane muz,
Yarım su bardağı tahin,
1/3 su bardağı pekmez,
Yarım su bardağı öğütülmüş fındık veya ceviz

Yapılışı:
Önce krepleri hazırlayarak başlayacağız. Yumurtayı, unu, sütü, şekeri, tuzu, vanilyayı çukur bir kapta iyice karıştırın, 10 dakika beklemeye alın. Teflon tavayı kızdırın. Varsa sprey yağla, yoksa fırça yardımıyla tavayı yağlayın. Karışımın 1/4’ünü tavaya yayın, orta ateşte pişirin.

Krepin üstünde baloncuklar oluştuğunda alt üst edin, diğer yüzünü pişirin. Diğer 3 krepi de pişirdiğinizde içlerini doldurmaya geçebiliriz.

Krepleri bir yüzeye yayın, üzerine pekmez sürün. Öğütülmüş fındık veya ceviz yayın. Muzu bir köşeye koyup kreple birlikte sıkı sıkı sarın.

Bir parmak aralıklarla kesin ve parçaları tabağa dizin. Üzerine önce tahin sonra da pekmez dökün.
This entry was posted in Krep, Pekmez, Tahin, Tahin Pekmezli Krep, Tatlılar. Bookmark the permalink.

4 Responses to Tahin Pekmezli Krep

  1. DİDEM says:

    ÇOK ŞIK VE LEZZETLİ GÖRÜNÜYORLAR CANIM, ..ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER..

  2. Ne denilebilir ki çok iştah açıcı ve lezzetli görünüyor🙂 Bayıldım… Ellerine sağlık canım

  3. offf bomba olmus valla. tatlı krizlerine birebir olmus, ellerine sağlık

  4. Alkışlarınız için çok teşekkür ederim efendim, beğeninize layık olmaya çalışıyorum

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s