Keşkül

Sizin de gecenin bir vakti tatlı krizine girdiğiniz oluyor değil mi? Arayış içerisinde evdeki malzemeye göre; irmik helvasından portakal peltesine, sufleden sakızlı muhallebiye uzanan genişlikte çeşitli tatlılar yapmışlığım var. Bu kez yolum keşkülden geçti.

Malzemeler:
35 gr pirinç unu (bu ölçüde hazır paketler var),
1,5 çay bardağı toz şeker,
3,5 su bardağı süt,
1/2 çay bardağı badem unu,
2 silme yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi

Yapılışı:
Pirinç ununu, şekeri, badem ununu, hindistan cevizi rendesini bir tabakta karıştırın. Sütü tencereye koyun ve üzerine bu karışımı ekleyerek ocak üzerinde karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 3-4 dk daha pişirin. Servis kaplarına dağıtın, buzdolabında soğumaya alın.

Evde süsleme için kalıplarım vardı bunlardan yonca olanını seçtim. Yeni haftaya, pazartesiye şansla girmek dileğiyle…

This entry was posted in Keşkül, Sütlü Tatlılar, Tatlılar. Bookmark the permalink.

4 Responses to Keşkül

  1. SUNUM MÜKEMMEL ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER.

  2. Nur Vural says:

    Bayılırım keşküle:)))

  3. Ellerine sağlık Aylin'cim, keşkülü çok severim, evde yapmamıştım hiç.. Badem ununu da hiç duymamıştım valla🙂 Süsleme kalıbına bayıldım, çok pratik🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s