Kıymalı Lazanya

Sen mi yaparsın, ben mi yaparım derken birlikte girdik mutfağa ve lazanyayı yapıverdik. Yalnız siz siz olun, evde lazanya pişecek diye tüm gün aç kalmayın. Sonra fırından çıkar çıkmaz ağzınız yana yana yiyorsunuz.

Malzemeler (4 kişilik):
1 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı tereyağ,
300 gram orta yağlı kıyma,
15-20 orta boy mantar,
1 orta boy soğan,
1 yeşil biber (varsa),
3-4 diş sarımsak (veya 1 taze sarımsak),
4-5 yemek kaşığı domates rendesi,
3 dal taze fesleğen veya 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen,
4-5 dal maydanoz,
Karabiber, toz kırmızı biber ve tuz,
Hazır paket beşamal sos,
3 su bardağı süt,
Ara katlar ve üzeri için 200 gr rende kaşar ve varsa parmesan peyniri,
Yarım paket lazanya

Yapılışı:
İç malzemeyi hazırlamak için tencereye tereyağ ve zeytinyağını koyup eritin. Yağdan cızır cızır sesler gelmeye başladığında kıymayı ekleyin. Ara ara karıştırarak kavurun. Bu arada mantarları nemli bezle silerek temizleyin ve küçük parçalara ayırın. Soğanı, sarımsakları ve biberi de küçük parçalara kesin. Kıyma suyunu çektiğinde mantarları ekleyin ve karıştırın. Mantarlar su verip tekrar çektiğinde soğan, sarımsak ve biberi ekleyin. 3-4 dakika kavurun, domates rendesini, karabiber, toz kırmızı biber ve tuzu ekleyin. İç malzemeniz çok kuru ise 2 yemek kaşığı su ekleyin. Fesleğen ve maydanozu ince kıyıp ekleyin, karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 3-4 dakika sonra iç malzemeniz hazır.

Evde hazır beşamel sos paketi varsa kullanabilirsiniz. Lazanya paketi üstünde beşamel sosun normalden daha fazla sütle yapılması öneriliyor. Bu nedenle 3 su bardağı sütü tencereye koyup beşamel sosu içine ekleyip sürekli karıştırarak pişirin.

Hazır beşamel sosunuz yoksa; 2 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritin. 2 yemek kaşığı un koyup kavurun. Un hafif sararmaya başladığında 3,5 bardak ılık sütü, sürekli karıştırarak ekleyin. Tuz koymayı unutmayın. Sos fokurdamaya başladığında 2 dakika kadar daha karıştırarak pişirin.

Fırına dayanıklı bir kabı sıvıyağla yağlayın. En alta beşamel sostan bir parça dökün ve kabın alt yüzeyini kaplayın. Üzerine lazanya parçalarını koyun. Sonra beşamel sos, iç malzeme, rendelenmiş peynir ve lazanya parçaları sırasıyla dizmeye devam edin. En üstte beşamel sos olmalı ve kabın her yerine dağılmalı. Üzerine de bolca peynir döşemeli.

220 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Bu süre sonunda üzeri kızardıysa fırından çıkarma zamanı gelmiştir. Bizde olduğu gibi lazanya süresinden önce kızardıysa üzerini alüminyum folyo ile kapatıp pişirmeye devam edin.

This entry was posted in Kıymalı Lazanya, Lazanya, Makarnalar ve Pilavlar. Bookmark the permalink.

5 Responses to Kıymalı Lazanya

  1. Merhaba..Elerinize sağlık..Harıka olmuş.Sevgiler.

  2. Bayılırım… Evlenmeden önce evde yaptığım nadir yemeklerdendi lazanya🙂 Ellerinize sağlık..

  3. olsun afiyet olsun, ağzınız yanınca daa lezzetli olmuştur eminim, ben de çok severim, şimdi bu haşalanamyan hamur olayı iyi oldu ya. Pastavillanın dı dimi. eskiden haşamalamaya kap bulcam diye sinir oluyodum🙂

  4. Pastavilla ve Barilla'nın lazanya çeşidi var. Haşlanmayanlara alışamadım ama daha. Sanki pişmeyecek gibi geliyor ama elbette pişiyor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s