Saçaklı Mercimek Çorbası

Aslında bu bir yeşil mercimek çorbası tarifi. Rahmetli babaannem yapardı, içine de erişte koyardı. Yıllar sonra kayınvalidemin de aynı çorbayı yaptığını, içindeki erişteler nedeniyle saçaklı çorba dediklerini öğrendim. Eğlenceli bir isim!

Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek,
1 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1 orta boy kuru soğan,
2 diş sarımsak,
1 yeşil biber (varsa),
1 yemek kaşığı biber salçası,
2 yemek kaşığı hazır rende domates,
1 et suyu tableti,
8 su bardağı su,
2 avuç erişte,
Tuz ve karabiber,

Üzerine sos için
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 tatlı kaşığı nane

Yapılışı:
Yeşil mercimekleri bir gece suda bekletin. Böylece daha kısa sürede pişer.

Tencereye tereyağ ve sıvıyağı alıp kızdırın. Küçük doğradığınız soğanı, sarımsağı ve biberi ekleyin. Soğanlar saydamlaşıncaya dek kavurun. Salçayı, rende domatesi, et suyu tabletini, mercimekleri, tuzu ve karabiberi ekleyin. Üzerlerine 8 bardak su koyun ve orta ateşte 20 dakika pişirin. Erişteleri ekledikten sonra 10 dakika daha ateşte kalsın.

Çorbanın sosunu yapmak için tereyağını küçük bir kapta kızdırın, üzerine naneyi ekleyin. 30 saniye kadar sonra sosunuz hazır. Çorbayı tabaklara koyduktan sonra bu sosla süsleyin.

This entry was posted in Çorbalar, Saçaklı Mercimek Çorbası, Yeşil Mercimek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s