Bu Turtanın İçinde Seda Sevgisi De Var!

Zaman zaman işyerindeki arkadaşlarımla blogumu ortak kullandığım hissine kapılıyorum. Bundan şikayetçi değilim. Ancak şu tarifleri onlar yapsa, ben fotoğraf çeksem, hazırdan yesem fena olmaz hani!

Şimdi mikrofon Seda’da! Bizim memleketin kızlarındandır, eli maharetli. Geçen hafta kar yağdığında yapıp Zeynep’le iki başına yediği elmalı turtayı facebookta cümle aleme duyurunca biletini kestik. “Hani bize, hani bize!” turtaları 3 gün sonra geldi. Seda’nın anlatımıyla tarif aşağıda, yalnız ön şartı var; fırından çıkınca sevginizi de serpiştireceksiniz.

Malzemeler:
Turta hamuru için:
1 yemek kaşığı tepeleme margarin,
3/4 su bardağı sıvı yağ,
4 yemek kaşığı toz şeker,
2 yumurta,
1 paket kabartma tozu,
Alabildiği kadar un (Yani 3 su bardağından biraz fazla)
Üzerine serpmek için pudra şekeri (isteğe bağlı)

İç malzeme için:
4 adet büyük boy elma,
¾ bardak şeker,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1/2 su bardağı iri parçalar halinde ceviz (isteğe bağlı)

Yapılışı:
Elenmiş un, soğuk margarin, sıvı yağ, toz şeker ve1 yumurtayı yoğurma kabına koyun. Kabartma tozunu unun içine döküp elinizle şöyle bir karıştırın. Sonra tüm malzemeleri yoğurun. Hamur dökülen, kesinlikle tutmayan bir hal alır. Kuru olur yani. Hamurun yarısı ayrılır. Buzdolabına konulur. Diğer yarısına 1 yumurta daha eklenir ve turta hamuru halini alana kadar yoğurulur. Yağlı fırın kabına serilir.

Bu sırada elmaların kabukları soyulur ve rendelenir. Şeker ile pişirilir. Altını kapatınca tarçın ilave edilir, ılınması beklenir.

Fırın kabına serilen hamurun üzerine iç malzeme yayılır. Buzdolabındaki hamur bunun üzerine ufalanır.
180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika, üstü kızarana kadar pişirilir. Üzerine pudra şekeri dökmeseniz de olur. Benim gibi sevginizi serpiştirseniz yeter!

This entry was posted in Elmalı Turta; Elma, Güne Geldik, Turta. Bookmark the permalink.

10 Responses to Bu Turtanın İçinde Seda Sevgisi De Var!

  1. Tuğba says:

    of of sabah okumak hiç iyi olmuyor bu blogları.İştah açıcı birün daha :))ellerine sağlık ağzına sağlık arkadaşınında.Gayet rahat yapılacak bir tarifmiş.Sevgiler.Öptüm.

  2. Şehnaz says:

    harika olomuş…hele bu turta harika…görüntü muhteşem…ellerine sağlık….

  3. Kendimce says:

    Sevgi olmadan hiçbirşeyin tadı yok ellerine sağlık afiyet olsun size

  4. Sevil says:

    AYLİNCİM SEVGİLİ SEDANIN ELLERİNE SAGLIK EMİNİM TADIDA SUPER OLMUŞTUR . HEPİNİZE AFİYET BAL OLSUN .
    SEDACIMA SÖZ EĞER BİR GÜN BU TURTAYI YAPARSAM Kİ YAPICAM :))
    O ZAMAN DİYECEĞİM BİRAZ SEDADAN SEVGİ KOYARAK YAPTIM DİYE
    TÜM ARKADAŞLARINA KUCAK DOLUSU SEVGİLER AYLİNCİM .

    BU ARADA AYLİNCİM SAYFANA ACİLEN BİR SAĞ TUŞ KİLİDİ KOYALIM OK TARİFLER SUPER HELE ALTTAKİ TABAĞA BAYILDIM İLK MİSAFİR DAVETİMDE ONDAN YAPIP KULLANACAĞIM .
    HANİ DEMİŞŞİN YA HEMEN PARÇALANDI DİYE BELKİDE BİR KAÇ GÜN KURUTSAN PARÇALANMAN BİLİYORSUN ONDA ÇORBA BİLE SUNUMU YAPIYORLAR
    AY GENE ÇOK KONUŞTUM HADİ KAÇTIM BEN
    HERKESE BOL SELAM ..

  5. ceydabural says:

    turta şahane görünüyo tadıda bir o kadar güzel olmalı
    bencede arada onlar yapsınlar blog reklamları senden olsun🙂

  6. seda says:

    İşteeee benim turtammmm🙂 Çok güzel olmuş… Tadıda güzel olmuş… Ben çok beğendim minnoşum ellerine sağlık🙂

  7. TAZE NANE says:

    Ah bu nasıl güzel bur turta… Bayıldım.

  8. seda says:

    Sevilcim , bir an önce denemelisin🙂 Benim sevgim kadar kendi sevgini de eklemelisin ki , bundan hiç şüphem yok🙂
    Eminim senin ki de süpperrrr olacak🙂

  9. :)) insan yeter ki mutlu olmak istesin.sebep çookkk…
    mmm karlı soğuk günlerde bir fincan neskafeyle ne de hoş gider bu turta..arkadaşının eline sağlık,size afiyetler olsun.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s