Tarçınlı Köfte, Yanına da Fırında Kızarmış Patates ve Soğan

Bir Tutam Baharat filmi kahramanlarından Bay Vasillis’in tavsiyesine uyup gözümüzün içine bakıp “evet!” dedirtmek istediklerimiz için pişiriyoruz bu köfteyi. Yanında da fırında patates ve soğan var.

Tarçınlı Köfte
Malzemeler:
750 gr kıyma,
2 dilim bayat ekmek içi,
2 orta boy kuru soğan,
2 küçük yumurta,
1 çay kaşığı tarçın (bir kerede evet dedirtmek istiyorsanız ölçüyü artırabilirsiniz),
1 çay kaşığı karabiber,
Tuz
1 su bardağı sıvıyağ
İsteğe bağlı olarak maydanoz

Yapılışı:
Az yağlı kıymayı, soğuk suda ıslatıldıktan sonra iyice sıkılan bayat ekmekler, rendelenmiş soğanlar, baharatlar, yumurtalar ve ince ince doğranan maydanoz ile 10 dakika yoğurun. Üşenmeyin bu süreyi tamamlayın. Sonra karışımdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafifçe ıslattığınız avuçlarınız içinde parmak biçiminde ince, uzun şekiller verin. Bunları kızgın sıvıyağ içinde, orta kuvvetli ateşte kızartın. Aşağı yukarı 7-8 dakikada pişiyorlar.

Fırında Kızarmış Patates ve Soğan
Malzemeler:
Yarım kg patates,
Zeytinyağı,
Tuz ve karabiber,
3 kuru soğan ya da 15 adet arpacık soğan

Yapılışı:
Fırını 190 dereceye ayarlayın ve tepsiyi de içine koyup ısıtın. Patatesleri yıkayıp kurulayın ve elma dilimi olarak kesin. Derin kaba alıp zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırın. Tepsiyi fırından çıkarıp zeytinyağı sürün ve patatesleri yayın.

Patateslerin bir yüzü kızardığında fırından çıkarıp karıştırın. Bu arada saplarını kesip dörde böldüğünüz kabuklu soğanları da patateslerin yanına ekleyin. Patatesler ve soğanlar kızardığında köftelerle birlikte sunulmaya hazır olacaktır.

This entry was posted in Beyaz Perdede Pişer Bize de Düşer, Bir Tutam Baharat, Et Yemekleri, Fırında Kızarmış Patates, Fırında Soğan, Kırmızı Patates, Soğan, Tarçınlı Köfte. Bookmark the permalink.

21 Responses to Tarçınlı Köfte, Yanına da Fırında Kızarmış Patates ve Soğan

  1. Şahika says:

    Ben tarçınlı köfteyi bir tesadüf sonucu öğrendim, köfteye kimyon koyuyorum diye tarçın koyunca çok güzel bir lezzet ortaya çıktı artık hep tarçın kullanıyorum 🙂

  2. Tuğba says:

    Canım ellerine sağlık.Bende yazın bir akrabamız söyleyince kimyon yerine tarçın koyaya başladım.Nefis oluyor ama.

  3. dün akşam yaptıysan bu yemeği en lezzetli hali sabah olur benim için . ekmeğin köşesine bir sandviç yapıp ohhhh sabah kahvaltısı niyetine:) Eline sağlık şekerim. Sevgiler

  4. umutluhayat says:

    köfteye tarçın koymak fikri ilginç mutlaka denemeliyim.ellerinize sağlık

  5. derya says:

    Canım merhaba patates ve soğanlar özellikle ha
    rika görünüyor ellerine sağlık sevgiler…

  6. Nefis, nefis,nefis! Denedim harika oluyor. Ellerinize sağlık.

  7. Kendimce says:

    benim için biraz uç bir tat gibi geldi tarçını çok severim ama tatlılarla ama yemediğim için önyargılı olabilirim ama kesinlikle denemeye açığım bu arada köfte patates ve pilav evin baş tacıdır ellerinize sağlık Aylin Hanımcım

  8. var ya bu kadar mı olur, gecen Bir tutam baharat filmiyle ilgili yazdıklarına yorum yazamadım ve tahmin de ettim hemen ardından bunun geleceğini. ben de filmin hemen ardından ilk yaptığım köfteye tarçın eklemiştim. çok beğendiğimiz bir film oldu bizim de eşimle.tarçınlı köfte de öyle. ellerine sağlık

  9. Yıldız says:

    Denemeye cesaret edemedimğim bir tariftli
    yorumları okuyunca cesaret geldi artık zamanı geldi denenmeli :))
    ellerine sağlık canım bir sonraki köftem tarcınlı olacak bakalım ev halkından nasıl yorumlar alacağım :))

  10. ceydabural says:

    not aldım tarifi farklı bir lezzet olmalı tarçının kattığı tat 🙂 ellerine sağlık

  11. Federica says:

    mmmmm..che bel piatto invitante!

  12. birdutmasali says:

    çok iştah açıcı
    afiyetler olsun
    sevgiler.

  13. ayyy harika bir tabak tam benlik öğle yemeğim için alabilirmiyim:):):)
    ellerine sağlık canım

  14. Çok lezzetli görünüyor Aylincim;

    Tam benim damak tadıma uygun bir tarif.Eline sağlık

    Burarada canım bulumamıza 9 gün kaldı gelecekmisin :=)

    mail atmadın 🙂

    capricebulusmasi@gmail.com

  15. Benhurum says:

    Ellerine Sağlık Aylinim ne kadar leziz ve iştah açıcı görünüyorlar valla tamda akşam yemeği saati ben tabağımı derhal alıyorum müsaadenle;)

    Ayrıca güzel yorumların için çook teşekkür ediyorum ancak bu günlerde çok yoğunum o nedenle sizlere yeteri kadar yorumlar bırakamıyorum ne olur kusuruma bakmayın, öptüm güzel yanaklarından…

  16. Mimosa Café says:

    ay ne harika bir tabak olmuş bu böyle. soğanlar da çok sempatik. ayrıca tarçınlı köfteler bana çocukluğumda çok sevdiğim bir hamburgerci vardı, içine tarçın koyardı, sokağın başından girince buram buram kokardı, onu anımsattı. kokusu burnuma kadar geldi. nefis.

  17. upss sadece köfteler değil bu sayfadaki tüm yemekler enfes görünüyor.sunumlar hakeza.bol bol elinize sağlık diyorum o halde:)

  18. cok acıktıım ve cnm ıstedi, bir de senı ozledim cnm arkadasım.Bugun hilal ve aysen ıle sık sık cınlattık kulaklarını…operımmm

  19. Chilek says:

    Harika görünüyor, ellerinize sağlık hemen deneyeceğim:)

  20. Öyle ara vermek istiyor insan hayata bazen. İşte o dönemlerden birini yaşadım geldim. Bol bol film izledim. Hayale, kurguya dalmak iyi geliyor.
    Beğeniniz için çok teşekkür ederim.
    Özge'm, Hilal'im, Aysen'im ben de özledim sizleri, ikinci buluşmada bir araya geliriz ve hasret gideririz umarım.

    Sanal alemde anlatımlarımla kokuları da burnunuza getirmek hoşuma gidiyor.

  21. Efe ve Eren says:

    çok guzel gorunuyor,mutlaka deneyeceğim.elinize sağlık.

Leave a reply to Kendimce Cancel reply