Palmiye Kalbi, Enginara Benzeyen Tadıyla Gönlümü Fethetti!

Bir süre önce aktardığım gezi notlarımda; peynir ve çikolatanın yanı sıra palmiye kalbi konservesi de aldığımı ve denediğimde size tadını anlatacağımı söylemiştim. Tek kelimeyle özetleyebilirim: palmiye kalbi, enginara benzeyen tadıyla gönlümü fethetti.

Palmiye kalbi, bazı palmiye çeşitlerinin genç sürgünlerinin, içindeki beyaz et kısmına gelene kadar soyulmasıyla ortaya çıkan nefis bir yiyecek. Salatalarda kullanılması öneriliyor. Pırasa gibi katman katman, kestiğinizde halkalara ayırabiliyorsunuz.

Palmiye kalbine, elma ve avakado tadını yakıştırdım ve bir salata yaptım. Bence çok lezzetli oldu.
Malzemeler:
2 konserve palmiye,
1 yeşil elma,
1 avakado,
2 taze soğan,
Limon,
Zeytinyağı,
Tuz

Yapılışı:
Salatayı sosuyla birlikte karıştıracağınız kaseye önce, dilimleyerek halkalara ayırdığınız palmiye kalbini koyun.
İyice yıkadığınız ve ince ince doğradığınız taze soğanları da ekleyin. Damak tadınıza uygun ölçülerdeki zeytinyağı, limon ve tuzu ayrı kapta çırpıp bekletin.

Şimdi soyup uzun süre bekletmeniz halinde kararan meyvelere sıra geldi. Bu yüzden onları sona bıraktık. Avakadoyu kabukluyken boylamasına ortadan ikiye ayırın. Yarım avakado üzerinde kalan çekirdeğe bıçağı saplayın hafifçe sağa sola çevirin. Böylece çekirdekten kolayca kurtulacaksınız. Kabuklarını soyup dilimlere ayırın. Yeşil elmayı da soyup soğana çevirin. Çekirdekli kısımlarını çıkarıp dilimleyin.

Tüm meyveleri karıştırma kasesine alın. Sosu döküp tüm malzemeleri nazikçe harmanlayın. Servis tabağına aldığınızda bu iş tamamdır.

This entry was posted in Genel. Bookmark the permalink.

12 Responses to Palmiye Kalbi, Enginara Benzeyen Tadıyla Gönlümü Fethetti!

  1. Yıldız says:

    Çok değişik
    daha önce hiç duymamıştım eğer enginar tadındaysa ben severim kesin:))

  2. derya says:

    Canım eminim harikadır lezzeti görüntüsü süper
    ellerine sağlık.Mutlu hafta sonları öpüyorum…

  3. Palmiye kalbini nereden buldum . ilk defa duydum . merak ettim şimdi. eline sağlık

  4. hmmm hiç adını bile duymadığım birşey bu, enginara benziyorsa da şimdiden sevdim. ellerine sağlık

  5. Yemekbahane says:

    Değişik bir uygulama .. Palmiyenin de kalbi varmış haa.. Bak bir şey daha öğrendik canım sayende.Ellerine sağlık

    Müge

  6. Tuğba says:

    Hiç duymadğım bir lezzet tadı enginar gibiyse sevilerek yenir.Ellerine sağlık

  7. Eline sağlık aylincim🙂 ben yermiyim acep bunu🙂

  8. Mimosa Café says:

    çok güzel yakıştırmışsın malzemeleri birbirine. şık ve leziz bir kombinasyon olmuş🙂

  9. Beste Yagmur says:

    Ablacım çok hoş görünüyor. İnsanın yiyesi geliyor vallahi… Yalnız bende öteki yorum yapan arkadaşlar gibi hiç duymamıştım. Hatta palmiyenin yendiğini bilmiyordum desem yeridir… :))

    Ellerine sağlık, sayende dağarcığıma bir salata daha eklendi.

  10. Sevil says:

    canım benim çok ilginç
    mutlaka alıpğ deneyeceğim bak aklıma düşürdün fıstığım söyle ya nerden bulacagım şimdi of of

    bir kaç gündür çok yogundum ziyaret edemedim sayfanı kusura bakma arkadaşım sevgiler

  11. Benşm gibi şaşıracağınızı biliyordum. Palmiye kalbi konservesini Makro'da bulabilirsiniz, bir de gurme inetret sitelerinde satışta. Enginar konservesinden daha ucuz bazı yerde.

  12. NiLaY says:

    süper güzel bilgiler bulduğum bu blogu iyi ki keşfetmişim :)) merhaba :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s