Su İçtim İçtim Acıktım, Patlıcan Karnıyarıkla Bayram Ettim

Bu kadar su içmenin ardından ömre bedel lezzet karnıyarık yemek uygun olur değil mi? Yanında pilav ve cacık olursa yemek taçlanır adeta. Patlıcanları kızartırken etrafa yayılan yağa çözüm buldum. Teflon tencerede kızartırken kapağını kapatıyorum. Patlıcanları çevireceğim zaman ocağı kısıp kapağı açıyorum. Karnıyarık yemekten mahrum kalmıyorum, denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
5 orta boy uzun patlıcan,
1/2 su bardağı sıvı yağ,
2 orta boy soğan,
3 diş sarımsak,
200 gr kıyma,
1 yemek kaşığı margarin,
1 yemek kaşığı sıvıyağ,
3 büyük domates,
1 su bardağı et suyu,
5 yeşil biber,
Karabiber, tuz

Yapılışı:
Patlıcanların baş kısımlarının birer parmak aşağısından alt kısmının sonuna bir parmak kalıncaya dek alaca soyun. Malzemeleri yerleştireceğiniz bölüm için patlıcanların bir tarafından boydan boya yarık açın. Bunları içinde bol tuz olan suda yarım saat kadar bekletin.

Bu arada kıymalı malzemeyi hazırlayalın. Bir tencereye birer yemek kaşığı margarin ve sıvıyağı koyup kızdırın. İçine kıymaları alın, önce suyunu salacaklar sonra kavrulmaya başlayacaklar. Bu aşamada küçük küçük kestiğiniz soğanları ve sarımsakları ekleyin. Soğanlar saydamlaştığında, kabuksuz küçük küpler halinde doğradığınız 2 domatesi ilave edin. Tuzunu ve karabiberini dökün şöyle bir karıştırın. Kapağını kapatıp 5 dakika daha pişirin, sonra beklemeye alın.

Suda beklettiğiniz patlıcanları hafifçe sıkarak fazla sularını akıtın. Teflon tenceredeki yarım bardak kızgın yağ içine atıp her tarafını pembeleştirin.

Fırın tepsinize patlıcanları dizin. Ortasındaki yarıkları yan tarafa doğru hafifçe açın. İç malzemeyi patlıcanlara paylaştırın. Üstlerini ince dilimlediğiniz domates ve biber ile süsleyin. Tepsiye bir parmak yüksekliğe çıkacak kadar et suyu ekleyin. Orta derecedeki fırında üzeri kızarana dek yani yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

This entry was posted in Karnıyarık, Patlıcan, Patlıcan Karnıyarık, Sebze Yemekleri. Bookmark the permalink.

20 Responses to Su İçtim İçtim Acıktım, Patlıcan Karnıyarıkla Bayram Ettim

  1. mmm nefis görünüyor ellerinize saglik

  2. En sevdiğim yemeklerden biridir.Ellerinize sağlık, nefis görünüyor.

  3. karabidikim says:

    ofofofofff nasıl canım çekti çarşamba günü evdeyim kesin yapıcam ellerine sağlık

  4. Çok güzel olmuş nasılda özledim. Annem yaptığında kalan içleri ekmeğe batırarak yerdik şimdi onu hatırladım.Eline sağlık Aylinciğim.Sevgiler.

  5. иαℓαи says:

    patlıcanın her türlü yemeğini severim ama karnıyarık bi başka leziz olur, ellerine sağlık..

  6. Bende aynı şeklide yaparım patlıcan kızartırken Aylincim..

    Nefis gözüküyor valla bende uzun zamandır yapmadım yapayım en iyisi.

    ellerine sağlık
    sevgiler

  7. ümmühan says:

    Ellerine sağlık ben de bayılırım karnı yarığa, ben karnıyarığı yapmak için patlıcanların üzerine yağ sürüp fırınlıyorum böylece etraf batmamış oluyor🙂 ama yine de yağda kızartmasının ayrı bir lezzeti var

  8. poh poh perisi... says:

    of of offf bayılırııım🙂 ama hiç yapmadım denemedim desem🙂

  9. Ellerine sağlık Aylin. Birde evin içine yayılan kızrtma kokusuna kesin çözüm olsa:(

  10. Tuğba says:

    Oy oy yapmalı mutlaka canım çekti ama olmadı ki:))ellerine sağlık canım

  11. derya says:

    Aylincim ellerine sağlık tatlım karnıyarığa ba
    yılırım mutlu haftalar kocaman öpüyorum…

  12. Sevil says:

    şükür tarif ile geldin yeniden aramıza
    valla iyikide patlıcanla döndün çok da severim ellerine sağlık canım
    afiyet bal olsun yanına pilav ve cacık olsun :))

  13. ceydabural says:

    aylinn bayılırım karnıyarık'a bende pilav yapıp geliyorum🙂 şahane görünüyor ellerine sağlık🙂

  14. Gönülünce says:

    Patlıcanın her türüne bayılırım nefis olmuş ellerinize sağlık…
    Sevgiler…

  15. hmmm benim en sevdiğim sebzedir bu, patlıcanla yapılan hangi yemek kötü olur ki zaten? karnıyarık ayrı bir lezzetlidir. ayyy gece gece nasıl canım çekti bir bilsen, ellerine sağlık

  16. Zeynep says:

    karnıyarık pilav cacık…nasıl da uyumlular:)inanılmaz seviyorum valla:)herşey bir yana bu menü bir yana:))))ellerine sağlık canımmm,
    nefisss görünüyor
    kocaman öpüyorummmm

  17. BEYZA says:

    Elinize sağlık, yazın yanında bir de karpuz yerim süper olur.Bende sizi bloğuma bekliyorum. Sevgiler…

  18. pelince says:

    Aylincim ne çok severim bir bilsen,enfes olmuş enfes.. ellerine sağlık..

    Sevgiler yolluyorum..

  19. Benhurum says:

    Bayılırım karnıyarığa yanında pilav ve cacıkla harika bir menü oluyor. Bu günlerde bende yapacağım fakat hazırını kaçırdım yaa:D
    Ellerine sağlık tatlımm, afiyet şeker olsun.

  20. Efenim bir dahaki karnıyarığa sizi de beklerim. Pilav Ceyda'dan ama🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s