Kariyer Sahibi Kültür Mantarından Yapılan Çorba!

Blogun başına geçince malzemeler ve yapılışı dışında bir kaç bilgi eklemek, laflamak isterim hep. İnternette araştırma yaparken hikayeler.net ‘te eğlenceli bir yazı okudum. Yazar, kültür mantarını; eğitimli, çalışan, ekmeğini kazanan, kariyer sahibi ve sözü dinlenen kadınlara benzetiyor. Orman mantarı kadınları lezzetinin, kültür mantarınkinden daha lezzetli olduğunu anlatıyor. Benzetmelerin tamamı için yazıyı okumanızı öneririm.

Protein miktarı yüksek, içeriğinde şeker ve yağ miktarı oldukça az olan mantarı, bol bol tüketmek lazım. Peki aldığımız fazla miktar mantarları nasıl saklamak lazım? Ağzı hafifçe kapatılmış, kahverengi karton veya bez torbalar ile cam kaplarda buzdolabında.

Malzemeler:
200 gr kültür mantarı,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1 yemek kaşığı sıvı yağ,
3 yemek kaşığı un,
3 su bardağı süt,
3 su bardağı tavuk suyu,
1/4 demet dereotu,
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Mantarları küçük parçalara ayırın. Çorbayı pişireceğiniz tencerede yağları eritin, kızdığında mantarları içine alı ve kavurun. Mantarlar hafifça kızardığında unu ekleyin. Unla mantarları kavurun bu kez. Unun rengi hafifçe sarardığında sıcak sütü ekleyin. Sürekli karıştırarak pütürsüz bir kıvam elde ettiğinizde sıcak tavuk suyunu da ilave edin. Arzu ettiğiniz kadar tuz ve karabiber ekleyin. Çorba kaynayana kadar sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra kıydığınız dereootunu ekleyin ve 5 dakika daha kısık ateşte pişirin.

This entry was posted in Çorbalar, Mantar Çorbası. Bookmark the permalink.

2 Responses to Kariyer Sahibi Kültür Mantarından Yapılan Çorba!

  1. Aylincim ben de mantarın yüksek protein içerdiğini ve kan yapıcı özelliğini öğrendiğimden beri evden eksik etmiyorum. et sevmeyenlere iyi bir alternatif, hem ucuz hem de daha lezzetli. bugün oğluşa da yedirmeyi başardım ya pek hoşuma gitti. çorbasını da denemek lazım, ellerine sağlık

  2. Her şeyi otu eti afiyetle yiyen kızım mantar olunca pek keyifle yemiyor plastik tadı var diyor birde severek yese neler yapacağım üstelik mantar çorbasıda bayılarak yediğim bir tarif. Aylinciğim eline sağlık.Sevgiler..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s