Fırında Tavuk Kanadı

Bu Ramazan’da akşam ezanı geç okunduğundan, işten eve gelip iftara kadar bir iki pratik yemekle iştah açısı bir sofra hazırlamak mümkün. İşte bunlardan biri de fırın poşetin de yapılan tavuk. Tavuğun hangi bölümünü seviyorsanız, kanat, beyaz et ya da parçalara bölünmüş bütün tavuk olur, yapabilirsiniz. Tarifin içinde sebze de olduğu için gayet doyurucu olacaktır. İftariyelikler, önden bir çorba ve bol yeşil salata ile ideal bir menü çıkarabilirsiniz.

Malzemeler:
750 gr tavuk kanadı,
250 gr mantar,
2 koçan mısır,
2 çay kaşığı tane karabiber,
6 diş sarımsak,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı tereyağı,
Tuz,
Mangal lezzetinde fırında tavuk çeşnisi,
Fırın poşeti

Yapılışı:
Tane biberleri kaşığın tersi ile kırın ve bir karıştırma kabına alın. Tavuk çeşnisini, tuzu, zeytinyağını, küçük parçalara ayırdığınız tereyağını ekleyip karıştırın.

Tavukların üzerinde tüy varsa ocakta tütsüleyin. Mantarları büyük parçalara kesin. Mısır koçanlarını 3’er parçaya ayırın. Bu malzemeleri karıştırma kabına alın. Sos ile iyice karışmasını sağlayın. Çeşni ile aynı ambalajda satılan fırın poşetine malzemeleri ekleyin, ağzını özel klipsiyle kapatın. 

Bu arada fırını 200 derece alıp ısıtmaya başlayın. Fırın torbasını tepsiye yerleştirip çatalla bir iki yerinden delin ki buharı rahatça çıkabilsin. Tepsiye fırına alıp yaklaşık 40-45 dakika pişirin.

Tavuklar kızardığında tepsiyi çıkarın. Makasla torbanın ağzını dikkatlice kesip tavuk ve sebzeleri servis tabağına alın.

This entry was posted in Et Yemekleri, Fırın Torbası, Ramazan, Tavuk, Tavuk Çeşnisi, İftar. Bookmark the permalink.

14 Responses to Fırında Tavuk Kanadı

  1. Aylin'im çok pratik ve güzel görünüyor ellerine sağlık canım mısırda ayrı bır güzellikte renk katmış:)sevgiler

  2. mısır fikrini sevdim:))

  3. bayıldımm harika olmuş özellikle mısırlarrr

  4. Mısır hiç aklıma gelmemişti. Süperrrr
    Mutlaka yaparım
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler

  5. Çok güzel görünüyor.Özellikle mısır ayrı renk katmış süper bir fikir.:)Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

  6. Limonlu Kek says:

    Misss missss sabah sabah nasıl canım çekti, mısır koçanı da çok iyi fikir, Helal sana Aylinciğim, öpüyorum çok çok çok…

  7. öznur-ata says:

    ellerinize sağlık nefis görünüyorlar

  8. Sevil says:

    Aylinim her daim yerim ellerine sağlık süper olmuş afiyet bal olsun
    sevgiler

  9. Fuat Gencal says:

    Hayırlı cumalar. Çok pratik ve çok leziz olmuş. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

  10. Benhurum says:

    Bak çilli komşun buna bayılacak:) Ellerine sağlık canımmm enfe olmuş, demekki neymişş bu akşamki menü belliymiş;)

  11. aylincim bu akşam deniycem inşallah. bayıldım tarife.. ellerine sağlık canım…
    öpüyorum

  12. evet bu malzemelerle tadı harika oluyor
    hayırlı iftarlar ….

  13. Hayret hiç bugüne kadar mısır eklemek aklıma gelmemişti. Eminim muhteşem olacaktır. Poşette balık pişirirken patates ve mantar ne kadar lezzetli oluyorsa, mısırın da o kadar değişik olacağına eminim. Tebrikler. Teşekkürler..

  14. aylin says:

    blogunu yeni keşfettim. şöyle bir incelerken şu sevdiğim hazır tavuk sosları paketini görünce durdum aman yarabbiiii mısıra bayılırım haşla haşla ye ama bu tavuk harcının içine doğru mısırları sallamak hiç aklıma gelmedi kim bilir ne lezzetli olmuştur. mmmm o mısırın süt tadı harika bir uyumla sosa ve sonra tavuğa karışıcak öf öf🙂 oruçlu oruçlu ağzımın suyu aktı🙂 teşekkürler bu fikir için ellerine sağlıkkkk🙂 kesin denicem

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s