A Ah, Bunda Ispanak Tadı Yok!

“Canım, ıspanaklı kek mi olurmuş?” deyip benim gibi önyargılı davranmayın. Bir kez deneyin, pişman olmayacaksınız. Bir arkadaşım aklıma soktu, onun için yaptım ama yemesi kısmet olmadı. İlk ısırıktan itibaren”A ah, bunda ıspanak tadı yok!” demekten alamayacaksınız kendinizi. O halde neden ıspanaklı kek pişirelim? İçinin yemyeşili, dışındaki kahverengi kabuğuyla Antep fıstığını andırıyor. Alternatif bir kek çeşidi.

Malzemeler:
3 yumurta (oda sıcaklığında),
1,5 su bardağı şeker,
400 gr ıspanak (püre hali 1 su bardağı),
2 su bardağı un,
1/2 su bardağı sıvıyağ,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya

Yapılışı:
Ispanakları yıkayıp sularını süzdürün. Yapışmaz tavada orta ateş üstünde sularını tamamen çekinceye dek kavurun. Derin bir kaba alıp el blendırı ile püre haline getirin.

Karıştırma kabına yumurtaları kırıp üzerine şekeri ekleyin. Mikser ile beyazlaşıncaya dek yani yaklaşık 3 dakika karıştırın. Elediğiniz unu, kabartma tozu ve vanilyayı ile harmanlayın. Bu kuru karışımı, ıspanak püresini, sıvıyağı, yumurta ve şekere ekleyin. Tahta kaşık ile yavaş hareketlerle karıştırın.

Yağlanmış kek kalıbına döküp önceden 175 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Kontrol için kek kızardığında içine kürdan batırın. Kuru çıkıyorsa fırından çıkarabilirsiniz.

This entry was posted in Güne Geldik, Ispanak, Ispanaklı Kek, Kekler. Bookmark the permalink.

12 Responses to A Ah, Bunda Ispanak Tadı Yok!

  1. Hülya says:

    Merhaba arkadaşım çok farklı bir kek olmuş muhakkak deneyeceğim tşkler,

  2. ayyy bi ara ben buna deliler gibi takmıştım:))abartmıyorum bir haftada üç kez pişirmişliğim bile vardır:))üzerine de krema filan sürüp olayı iyicene abartınca orda durrr dedim kendime..duruş o duruş:))şimdi yine aklıma düştü sayende aylincim…eline koluna sağlık harika görünüyor..

  3. Swotpisces says:

    gerçekten antep fıstığını andırmış, süper.🙂

  4. İlk duyduğum zaman ben de aynen öyle söylemiştim🙂
    ''Aaa ıspanaklı kek mi olurmuş?''🙂
    Ama tadına bakınca gördüm ki,çok da güzel olurmuş.:)
    Ellerine sağlık canım,nefis gözüküyor..
    Afiyet şifa olsun..
    sevgilerimle..

  5. tarih84 says:

    akıllıca bir tarifmiş:))
    pancar püresi de ekleyenler var, denenmeli:)

  6. umutluhayat says:

    denemek birtürlü kısmet olmadı.ellerinize sağlık nefis olmuş.

  7. Tatlım nefis olmuş. Dediğin gibi aynı antep fıstıklı keke benziyor:)))
    Hem de daha vitaminli

    Ellerine sağlık canım
    sevgiler

  8. pastası olursa keki olmaz mı. gerçekten Antep fıstığı gibi görünüyor. ellerine sağlık canım. öperim.

  9. canım havuçlu oluyor ıspanaklı neden olmasın😀 daha öce yemiştim ve güzeldi, tarif için tşk .)

  10. Merhaba Aylin hanim. Ellerinize saglik cok guzel gorunuyor. Ben de bayiliyorum ispanakli keke ancak ben arasina ve uzerine cirpilmis krema suruyorum ya da pastaci kremasi hazirlayip onunla servis yapiyorum. O sekilde de inanilmaz lezzetli oluyor, tavsiye ederim.Dediginiz gibi ispanak tadi hic belli olmuyor. Blogunuzu listeme ekledim. Sevgi ve muhabbetlerimle.

  11. Valla bundan 2 sene önce bir bayrak günü akrabalarıma antep fıstıklı diye yutturmuştum.Onlarda yutmuştu.Gerçekten anlaşılmıyor ve hoş bir görüntüsü olur.

    Teşekkürler Aylin cim tarif icin
    Asude

  12. Annem yıllar önce pastasını ilk yaptığında bize neli olduğunu söylememişti ki yememezlik etmeyelim diye:) Yediğim en hafif keklerden biri. Ellerine sağlık çok güzel suruyor dilimler:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s