Karnabahar Çiçeklerini Neye Benzetirsiniz?

Siz de küçükken çimlerin üzerine sırt üstü yatıp kollarınızı iki yana uzatıp mis gibi havayı koklayarak gökyüzüne baktınız mı? Gözünüzün önünden geçen top top bulutları kuzuya, file, pastaya benzettiniz mi?
Karnabaharla haşır neşir olurken bu gelir aklıma. Tabii karnım çok aç değilse! Çiçeklerini bir şeylere benzetirim.

Sağdaki çiçeğe bakar mısınız, sanki yavru kirpi gibi, gözü, minicik burnu var.

Bunu benzetecek gücüm kalmadı, çünkü oldukça açım. Kızartmaların kokusu muazzam!

Malzemeler:
1 orta boy karnabahar
2,5 litre su,
1 limonun suyu,
1 kahve fincanı un,
3 kahve fincanı kaşar peyniri rendesi,
2 yumurta,
1 su bardağı sıvı yağ,
Yarım kg yoğurt,
Tuz

Yapılışı:
Derin bir tencereye suyu, limon suyunu koyup kaynatın. Bu arada karnabaharın kökünü ve yapraklarını kesip çiçeklerini parçalara ayırın, yıkayın.

Su kaynadığında bol miktarda tuz ve karnabahar dallarını ekleyin. Sebzeler diri kalacak şekilde yaklaşık 10 dakika pişirin. Süzgece alın sularını akıtın.

Diğer yanda bir derin kaba unu koyun. Diğer kapta yumurtaları çırpın ve kaşar peyniri rendesini de ekleyin. Yağı derin bir kapta kızdırın. Karnabahar dallarını önce una, sonra da yumurta ve peynirli karışıma bulayıp kızartın. Kızartma tamamlanınca karnabaharların yanına veya üzerine yoğurt koyup servis edin.

This entry was posted in Karnabahar, Karnıbahar, Karnıbahar Kızartması, Mezeler, Sebze Yemekleri. Bookmark the permalink.

13 Responses to Karnabahar Çiçeklerini Neye Benzetirsiniz?

  1. deafmute says:

    Çok severim kendilerini, hele kızarınca bir başka olurlar, şenlenir ağzımız :))
    Bizim küçük; ağaç yemeğimi pişmiş bugün evde der🙂 kendilerine.
    Elinize sağlık.

  2. ben çocukluktan beri karnabaharı bronşlara benzetirim ya da biyoloji dersi mi öyle anlatılmıştı acaba:) ama lezzetlidir, sağlıktır o ayrı!

  3. zeynep says:

    ne güzeller, iştah açıcılar ama:)

  4. Pelin says:

    Aylinciğim,
    Yeni yılını yeni güzellikler,yeni mutluluklar getirmesi dileklerimle kutluyorum.
    Karnabahara gelince biz oğlumla hep koyunlara benzetiriz hatta bir kez çiğ olarak salatasını da koyun şeklinde yapmıştık. Eline sağlık
    Sevgiler

  5. Kefir tanelerini keşvettiğimden beri karnıbahar gördüğümde kefir /kefir gördüğümde karnıbahar geliyor sadece aklıma🙂

    Bence şüphesi karnıbaharın en güzel hali kızartma..ellerine sağlık

  6. xcelis says:

    Pıtır Pıtır çok güzeller bende o kadar severimki çiğ bile yerim yani :):) ama kızartma keyfi bir ayrı yoğurtlu felan harika oluyor😀 Ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar

  7. Hala bulutları bir şeye benzetme alışkanlığım vardır benim. Karnabaharı da çok severim. Ellerine sağlık canım benim:)

  8. Yıldız says:

    Ben hep ağaca benzetirim
    sanırım hayal gücüm az :))
    oğluma küçükken karnıbahar yesin diye ağaç yemeği yaptım sana derdim :))

  9. benim koca bunu beyine benzetir. beyin yemeği der. sayemde sevdi ayrıca karnıbaharı. bende bu şekilde kızartmasını çok severim. ellerine sağlık canım
    sevgiler

  10. Ben de , tıpkı Yemek Vakti Aylin gibi, kefir mayasına benzetirim hep (tabii böyle kızarmamış haliyle:)) Sevgiler canım..

  11. Karnıbahar kızartması da çok güzel olur ama ellerine sağlık

  12. Off bayılırım! Ellerine sağlık nefis gözüküyorlar. Bende bir süre resimelre baktım nelere benzetebilirim diye ama bir süre sonra ya bunlar kızartmamı olunca canım çekti bakamadım daha fazla:)

  13. duygu says:

    derin, karnıbahar kızartmasına börek, turşusuna da çiçek diyor…

    bana göre gayet karnıbahar işte..🙂

    sevgilerimle,

    not: vallaha özledim yaaaa…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s