Bundan Ala Yaz Yemeği Mi Olur?

Makarna, bir araya getirildiği çeşitli soslar ile bana göre başlı başına bir ziyafet. Bu kez kabaklı ve soğanlı sosa bulanıp fırın kabına girdi. Yanına bir kase yoğurt, üstüne de karpuz, bundan ala yaz yemeği mi olur?

Tarifi Seninle dergisinin sevimli teneke kutularda dağıttığı börekler serisinden aldım. Kutumda 54 tarifim daha var, denemek için sabırsızlanıyorum.

Makarna Böreği
Malzemeler:
250 gr erişte,
1 orta boy kuru soğan,
1 orta boy yeşil kabak,
1 demet dereotu,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Sos:
4 yumurta,
1 kahve fincanı sıvıyağ,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
2 yemek kaşığı dolusu un,
2 su bardağı süt,
2 çay kaşığı tuz, Karabiber

Yapılışı:
Sos için oda sıcaklığındaki yumurtaları derin bir kaba kırıp, 1-2 dakika çırpın. Üzerine sıvıyağı, unu, kabartma tozunu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Sütü de yavaş yavaş döküp tüm mazemeyi iyice karıştırın. Diğer tarafta erişteyi, hafif diri kalacak şekilde tuzlu suda haşlayın.

Soğan ve kabağı soyup rendeleyin. Soğanı küçük küçük doğramak aklınıza gelebilir, buna rağmen rendeleyin, böylesi daha lezzetli oluyor. Dereotunu incecik kıyın. Rende kabak, soğan, dereotu ve suyu süzülen erişteyi derin bir kapta iyice karıştırılır. Sos bu karışıma eklenir, peynir rendesinin yarısı da konup tüm malzemeler iyice karıştırılır.

Isıya dayanıklı, kenarları yüksek, orta boy fırın kabı 2 yemek kaşığı sıvıyağla yağlanır. Erişteli karışım kaba yayılır, üzerine kalan peynir serpiştirilir.

Makarna böreği, 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında, üzeri altın sarısı olana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkardığınızda 5 dakika kadar dinlendirip kare dilimlere ayırın. Sıcak olarak servis yapın.

This entry was posted in Börekler, Erişte, Makarna, Makarna Böreği, Makarnalar ve Pilavlar. Bookmark the permalink.

21 Responses to Bundan Ala Yaz Yemeği Mi Olur?

  1. .:Hobibox:. says:

    Gerçekten nefis ve iştah açıcı duruyor canım, ellerine emeklerine sağlık, sevgiler.

  2. olmaz valla 🙂 bundan ala yaz yemeği:) nefis gözüküyor canım

  3. Makarnanın her türlüsüne bayılırım ellerine sağlık canım çok gzüel olmuş.

  4. Aylin'im bundan guzeli olmazmış:).cok degışık olmus denemeye degecek bır tarif.elelrıne sağlık canım sevgiler:)

  5. mine says:

    börekler süper gözüküyor ve malzeme çok besleyici denemek için sabırsızlanıyorum
    tarif için teşekkürler

  6. sünter says:

    Cok lezzetli görünüyor.
    Denenecekler listesine aldim:)

  7. Günaydin hayirli sabahlar güzel bir gün diliyorum..Ellerine saglik nefis bir yemek olmus afiyetler olsun

  8. Mimosa Café says:

    off nefis bişeye benziyor bu gerçekten. harika tatlar biraraya gelmiş, güzel olmaması mümkün mü. o dergiyi geçende gördüm markette merak ettim ama almadım alayım bari bulunsun di mi 🙂

  9. Olmaz canım olmaz 🙂 Kabak ismi dışında bence harika bir sebze. İçine erişte de girmiş.Ekmeksiz yerim ben bunu. Ellerine sağlık.

  10. zühra says:

    Evdeki erişteleri bitirmek için denenebilecek bir tarif…

  11. pelince says:

    Nefis bir birleşim olmuş,ellerine sağlık…

    Afiyet olsun;)

    öpüyorum..

  12. Cafe Pepela says:

    Süper bir tarif.
    Hemen,yarın deniyorum 🙂

  13. olmaz olmazz harika olmuş gerçekten ellerinize sağlık

  14. Bir porsiyonda hem sağlık, hem lezzet bir arada:) Yanına bir salata ya da yoğurt ile mükemmel bir akşam yemeği tarifi olmuş…
    Ellerinize sağlık, sevgiler…

  15. Tarifini kaydettim hemen! Çok da acıktım şu an…Ellerine sağlık 🙂

  16. İnci Yemek says:

    canım süper bir tarif ve sunum olmuş ellerine sağlık tarifi aldım tatilde deneyeceğim.Yeni sezonda görüşmek üzere çok öpüyorum..

  17. Ahh Aylin'cim bu blog camiasında şunu anladım ki tarifin sonu yok. Hepsi birbirinden güzel ve yapılası tatlar. Bu da malzemelere bakılırsa harika, ellerine sağlık canım.

  18. melda says:

    denedim, harika bir lezzet.

    teşekkürler tarif için 🙂

  19. gul says:

    tarifi çok beğenip, dün akşam denedim. sostaki süt ve yumurtayı yarı azaltım. çok güzel oldu. tarif için teşekkürler.

  20. ben buna bayıldıımmm tez zamanda yapacağım harikasın

  21. Bayıldım, tarif için teşekkürler…

Leave a reply to Bana Blog Yap Cancel reply