Penceremin Perdesini Aralayan Radika

Geçmiş yaşamlarımdan birinde Ege’de yaşadığımı ve bol bol ot, enginar yediğimi düşünüyorum, üstlerine zeytinyağı ve limon dökerek tabii. Yoksa bu ot merakımı nasıl açıklayabilirim ki? Radika, deniz börülcesi, arapsaçı, adını bilmediğim ama yediğim binbir çeşit otlar… Bir insan ot yemeye aşerir mi? İşte o benim 🙂 İstanbul Anadolu yakasında bulunan Radika Restaurant, bu ihtiyacımı acilinden karşıladığım bir mekan.

Koşuyolu’ndaki iki katlı müstakil evlerden birinin, aylarca süren uğraşlar sonunda; mavi sandalyeleri, duvara dayalı sedirleri, üzerlerindeki işli yastıkları, kareli masa örtüleri, tam ortasındaki zeytin ağacıyla ve diğerleriyle hayallerimin mekanına dönüşmesini izledim. Öyle özendiler ki yaz geldi de geçti, Radika ancak soğuk bir günde hizmet vermeye başladı. Otların yanı sıra vişneli yaprak sarması, patlıcandan yaptıkları bir çeşit meze vazgeçilmezlerim oldu.

Size bu restaurantı, henüz canı gönülden tavsiye edemiyorum. Bununla birlikte kulağınıza çalınmış olsun. Menüsünde Ege ve Girit yörelerine ait lezzetleri barındıran Radika, maalesef ilk açıldığındaki Radika değil.
 
Karga, 645 Cafe Bar, Liman Kahvesi gibi işletmeleri de bünyesinde barındıran Kadya Grup’a ait Radika’ya eski özen gösterilmiyor. Mezelerde eski lezzeti bulamıyoruz. Ot tabağında, her biri farklı olması gereken otlardan bir ikisi aynı olarak önünüze gelebiliyor, ancak uyardığınızda değiştiriliyor. Servis elemanları ilgili ancak artı değer yaratamıyor. Talep edildiğinde konuklarına uygun lezzetleri önerme konusunda yetersiz. Şu vişneli yaprak sarmasını ise hala menüde yer almasına rağmen ne hikmetse son 3-5 aydır yiyemiyorum, yapmıyorlar kanımca.  
Mahallemin restaurantıdır der, dekor ve otlar hatırına bile gitmeye devam ederim. Ancak yazık oluyor! Kadya Grup işletmecileri şuraya tekrar el atsa, Radika’yı eski günlerine geri döndürseler. Umut etmeye devam ettiğimden bu yazıyı yazıyorum.
Radika, kulağınıza çalınmış olsun yine. MFÖ’nün dediği gibi “Benim hala umudum var…”
This entry was posted in Çok Gezen Mi Bilir, Radika, Restoran. Bookmark the permalink.

28 Responses to Penceremin Perdesini Aralayan Radika

  1. Aylin'ciğim Radika'nın sürekli önünden gecerim.Evimin yakınında bir mekan.adını hep begenmişimdir.:)Ama dıştan bakıldıgında cok iç açıcı görünmüyor.O yüzden hiç girip menüleri tatmadım.Buna rağmen bir kez kendi muhitimdeki yeri ziyaret edebilirdim.Bu yazdıklarından sonra da heralde hiç şansları kalmadı.Sevgiler canımm:)

  2. Aylinciğim maalesef bir çok işletme ilk başlardaki özeni istikrarı gösteremiyor.Sanki müşteriyi yakaladık ne olursa yerler havasındalar. İzmirde ot bulmak yapmak o kadar kolayki ben çok kez dışarıda yediklerimi eleştiriyorum böyle olmaz diye. Çok öpüyorum.İzmir sıcağından kucak dolusu sevgiler…

  3. tatesal says:

    Tam bana göre ot yemekleri çok severim ama diğer yorumcuların da yazdığı gibi acaba özenle çalışıp hijyene önem veriliyormu…Çünkü otların temizliği bayağı uğraştırır…Sevgiler…

  4. Geçen yazın sonunda rüya gibi bir Ege tatili yapma şansım oldu, nefis Ege otlarından yapılan orijinal salata ve yemekleri tattım. En güzellerini köylerde yedim. Radika benzeri yerlerde ticari kaygılarla bazı özensizlikler olabiliyor. Oysa ki kalıcı olmak için detaylara önem verilmeli. İtalya'da, Fransa'da marka olmuş ve aile işletmesi olarak 100 yılı devirmiş yerlerde mutlaka uyulan kuarallar var. Kaliteden asla ödün verilmiyor. İşletmeler hep aynı özenli üretim ve sunumu yıllar boyu koruyorlar.

    Paylaşım için teşekkürler.

  5. Ben Anadolu yakasını bilmiyorum, hatta 2 yıldır İstanbuldayım o sokaktan ilk kez geçenlerde tessdüfen geçtim. Geçerkende otobüsün camında Radika'nın hoş konseptini ve ismini görünce bir Ege'li olarak ne şirin mekan diye iç geçirmiştim 🙂

    Belkide İstanbul'lular okadar ot sevmedikleri için rağbet görmemiştir diye düşündüm birden. Üzüldüm..

    Sevgiler canım

  6. Tülin'im, sen yine de notunu verip gitmemezlik etme. Radika'yı takibe devam edelim.
    Mine'm, otlarınıza bayılıyorum. Buralarda da olsa da her akşam soframın baş köşesine koysam. İzmir sıcağından derken? Bunaltmamıştır daha canım 🙂
    Tatesal'ım, işin bir de bu tarafı var değil mi? Radika'da yediğim otlarda hijyen kaygısı taşımadım ama.
    Begonvilli Ev'im, o rüya gibi tatil nerede geçirildi acaba? Eşim ve bana bu yaz için alternatif olabilir belki.
    Yasemin'im, aynen ben de senin gibi düşündüm üzüldüm.

  7. Aylincim kökenlerin belki de İzmire uzanıyordur:)))
    Ben de bir izmirli olaak otların hastasıyım. Bu restauranı ilk defa duydum. Genelde ilk açıldıklarında gerçekten daha bir özenli ve bol çeşitli oluyorlar. Sonrası biraz hayal kırıklığı belki de. Ama yinde çok merak ettim. Bir gün uğrarım.
    sevgiler

  8. Bu otlara bayılırım . Radika restaurantı hiç duymadım ama canım girit yemekleri çektiğinde gideceğim yegane yer hep Giritli restaurant olur. Ahh gitsek bir gün hep birlikte

  9. Tijen'im, bir de sen bak bakalım, lezzetlerden memnun kalacak mısın? Kökler Balkanlara dayanıyor, Bulgaristan aslında ama 🙂
    Hilal'im, Giritli'nin sitesine baktım hemen, buraya en kısa sürede gitmezsek çatlarım. Pazar brunchları da dillere desten sanki

  10. Tuğba says:

    Egeli olarak özlüyorum otları.Ama yazın hasret gideriyorum bol bol anneciğim sağolsun.Burda da bazen köy pazarlaında buluyorum otları.Restoranda yemedim kendim yaptım hep ama merak ettim burayı Teşekkürler canım.

  11. Ege says:

    Yazınızı okuduktan sonra Ege'de yaşıyor olmanın kıymeini bir kez daha anladım 🙂 Saydığınız otlar burada o kadar bol ki, her semt pazarında köyden gelen teyzeler otun binbir çeşidini getiriyor 🙂 Yaz tatilinizde bekleriz Ege'ye… İzmir'den sevgiler.

  12. Tugba'm ve Ege'm, Egeli olmak da böyle bir şey değil mi? Ya otlar elinin altındadır ya da annecikler besler kuşlarını.
    Eh şart oldu sanki Ege'de tatil yapmak. Ancak yer seçimi konusunda şaşkınım

  13. derya says:

    Aylinciğim ne kadar şık bir mekan
    eminim çok lezizdir yemekleri.Radi
    kanın sunum şekline bayıldım.Size afiyet olsun.İnşallah İstanbul'a gittiğimde uğramak kısmet olur.Koca
    man öpüyorum tatlım…Haziran ayına
    girdik anlatabildimmi acaba:))

  14. İnci Yemek says:

    Karadenizli olarak bu otların orjinal hazırlanmış tatlarını bilmiyorum ustalar onayladığında gidip de tatmak lazım aynı lezzeti evde yakalamak için:))
    çok öpüyorum aylinim.mutlu hafta sonları diliyorum..

  15. Aylinciğim ben İzmirliyim. Bunu gururla söylüyorum.
    Özellikle köy pazarlarında otlardan geçilmiyor.Radika,kuzu kulağı ve sayamayacağım kadar ot çeşitleri.Özelikle salataları müthiş oluyor.Ama İstanbul da göremiyorum ne yazıkki.
    İzmir tarafına yolun düşerse Tire ye uğramanı şiddetle tavsiye ederim.Özellikle Kaplan restauranta dilediğin otları tatma şansını bulabilirsin.
    Öptüm sevgiler.

  16. Derya'm, sen yeter ki gel seni ağırlayalım İstanbul'da, Radika, Giritli, Pafuli. Oy burası Karadeniz yöresel yemekleri yapıyordu. Haziran geldi evet 🙂
    İnci'm, Giritli'ye gideriz Pafuli kendine gelene dek.
    Gonca'm,kuzu kulağı, fesleğen, reyhan, taze kekik buluyorum pazarlarda. Hepsini toparlayıp kucak dolusu otla eve geliyorum.
    Tamam Ege rotası belli oluyor, Tire'ye uğrayacağım demek. Sağolasın

  17. Kendimce says:

    Ben de hep kendimi EFES de yaşamış gibi hissederim ne zaman o tarafa gitsem Efes e uğramadan gelmem orada kendimi nedense çok ama çok iyi hissederim.Olabilir neden olmasın.Bu blog işi çok faydalı işte bir örnek senden geldi Aylincim iyiye iyi ama düzeltilmesi gerekenler için de bir ihtar süper bu bir kötüleme değil herkes ama tabi düzelmek isteyen herkes eleştiriye açık olacak

  18. Yıldız says:

    Her yöreye ait güzel çeşit çeşit otlar var ama sanırım ege ve akdeniz biraz daha farklı …
    Ben de çok severim otları :)) meeee 🙂
    Aylincim benim çalıştığım sokaktada bir ev yemekleri yapan yer var adı radika
    acaba şubesi olabilir mi ?

  19. Güler'im, Kadya Grup'a da bir mail atıp dileklerimi ilettim, takipteyim.
    Yıldız'ım, duyduğum kadarıyla bir kaç yerde şubesi varmış. Evet İzmir'deki de onlardan biri olabilir. Meeeee 🙂

  20. Maalesef restaurantların çoğu ilk aöıldığı zamanlardaki çeşitliliği ve tazeliği koruyamıyorlar ama ben yine de bunca güzel fotoğraftan sonra buraya uğramak istiyorum:) Yine de denemeye değer:) Çok öptüm Aylin'cim:)

  21. zeynep says:

    hayatım kulaklarına çalınacağından şüphem yok muhakkak rastalayacaklardır yazına..mis gibi de bir konsepti var anlattığına göre gereken neyse yapsalar ya bizde denemek için bi uğrasak=)

  22. sıklıkla önünden geçmeme rağmen bir kez uğramışlığım olmadı maalesef:)her ne kadar canı gönülden tavsiye olmasa da tepedeki ot tabağı an itibariyle salgı bezlerimi hoplattı aylincim:)bir otsever olarak bir ara uğramam gerektigini düşünüyorum.çok selam.

  23. yeşillik olsun da ne olursa olsun ozellikle salatalara bayılıyorum…radika yı yazdım aklımın bir köşesine…

  24. Benhurum says:

    Komşum komşum bir dahaki sefere otlara aşeren bir diğer kişi olarak hergün önünden geçmeme rağmen bir türlü gidemeyen beni de yanına alırmısın;)

  25. иαℓαи says:

    şu sıkıntıları bi atlatayım bende gidecem oraya…

  26. Aahh..Ot verin başka şey istemem. Mutfakta özellikle semizotu ve roka yıkarken kıvırıp kıvırıp ağzıma tıkıştırdığımı gören oğlum “Allah'ım bu nasıl bir beslenme şeklidir” diye söylenir durur. Ege'li değilim ama çok seviyorum.

  27. Yahu eşim yazıyı sert yazdığımı söyledi, üzüldüm. Oysa amacım farkındalık yaratmak. Mahallemin restoranı iyiliğini istiyorum. Hep beraber otlayalım işte düzelsinlerde, şöyle sağlıklı sağlıklı 😀

  28. Mimosa Café says:

    Radika bana da çok yakın, çok sevdiğim bir yer fakat epeydir gitmedim demek ki hizmet kalitesinde ve lezette düşüş olmuş. Bunu duyduğuma gerçekten üzüldüm. Benim için özel mekanlardan birisiydi. Umarım tekrar ele alıp tekrardan eski haline getirirler.

Leave a reply to Aylin TÜRKŞEN AYSEL Cancel reply